ABD'nin Bağımsızlık Günü kutlamalarında yüzlerce kişi hayatını kaybetti

Bireysel silahlanmanın yoğun olduğu Amerika Birleşik Devletleri'nde 4 Temmuz kutlamalarına şiddet damgasını vurdu. 3 günlük Bağımsızlık Günü tatilinde ülkede yaşanan silahlı saldırılarda 230 kişi hayatını kaybetti.

ABD'nin Bağımsızlık Günü kutlamalarında yüzlerce kişi hayatını kaybetti

Amerika Birleşik Devletleri'nde Bağımsızlık Günü kutlamaları kanlı bitti.

Bu yıl resmi bayram hafta sonuna denk gelince kutlamalar 3 gün sürdü. Bu sürede ülke genelinde 500'den fazla silahlı şiddet olayı gerçekleşti.

CNN'in Silahlı Saldırı Arşivi kayıtlarından derlediği bilgilere göre olaylarda 230'dan fazla kişi öldü. 618 kişi ise yaralandı.

Chicago kentinde çıkan olaylara ilişkin Polis Amiri David Brown, "yılın en zorlayıcı hafta hafta sonu" ifadelerini kullandı.

Bu hafta sonu kent tarihinde 2017'den bu yana en çok saldırının yaşandığı hafta sonu olarak kayda geçti. 108 kişinin vurulduğu olaylarda 17 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında iki polis memuru ile 5 ve 6 yaşlarındaki iki çocuk da bulunuyor.

Olaylar, ABD Başkanı Joe Biden'in silahlı saldırılara yönelik uyarısının üzerinde gerçekleşti. 24 Haziran'da Biden, saldırıların engellenmesi için birlik çağrısı yaparak tüm kesimleri sorumluluğa davet etmişti. Biden'in açıklamalarının bir hafta öncesinde ise Teksas Valisi Greg Abbott, ruhsatsız silah taşıma yasasını onaylamıştı.

# abd # silah # Chicago # Illinois # 4 Temmuz Bağımsızlık Günü