AB Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles de Kerchove: ''YPG bizim için de tehdit ''

Avrupa Birliği, terör örgütü PKK/YPG'ye katılan Avrupalılarla ilgili uyarıda bulundu. Birliğin Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles de Kerchove Avrupa'daki aşırı sol terör grupları ile YPG arasındaki bağların güçlendiğini belirtti. Kerchove, YPG'ye katılanların, Avrupa'daki terör faaliyetlerinde kullanabilecekleri kabiliyetler edindiğine dikkati çekti.

AB Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles de Kerchove: ''YPG bizim için de tehdit ''

Terör örgütü destekçilerine sahip çıkan Avrupa'yı YPG endişesi sardı.

Avrupa Birliği Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles de Kerchove, Avrupa'daki aşırı sol terör grupları ile terör örgütü PKK/YPG arasındaki bağların güçlendiğine dikkati çekti. Terör örgütü PKK/YPG’ye katılan Avrupalılarla ilgili uyarıda bulundu.

Kerchove’un hazırladığı "Sol -Anarşist Aşırıcılık ve Terörizmle Mücadele için AB Eylemi" başlıklı belge, "Statewatch" isimli kuruluş tarafından yayınlandı.

Belgede, YPG'ye katılan Avrupalıların, Avrupa’daki terör eylemlerinde kullanabilecekleri kabiliyetler edindiği, YPG terör örgütü sayılmadığı için bu kişilerle ilgili yasal takibat yapılamadığı belirtildi.

Belgede şu ifadelere yer verildi:

"Suriye'de DEAŞ ile savaşan Kürt grup YPG'ye katılan Batılı gönüllülerin bazıları aşırıcı sol ideolojik görüşlere sahiptir. AB, YPG'yi terör örgütü olarak tanımadığı için silahlı savaşçı olarak bu gruba katılan gönüllüler yabancı terörist savaşçı olarak değerlendirilmemekte ve bu nedenle birçok AB ülkesinde haklarında yasal takibat yapılmamaktadır. Cihatçı gruplara katılan Avrupalılar gibi Suriye'deki solcu ve anarşist savaşçılar, Avrupa'daki terör faaliyetlerinde kullanabilecekleri muharebe kabiliyetleri edinmekte veya bunları güçlendirmektedir."

AB belgesinde terör örgütü DHKP-C de yer aldı. DHKP-C'nin Avrupa ülkelerinin topraklarını, Türkiye'deki faaliyetlerini desteklemek için lojistik üs olarak kullandığı ifade edildi. Buna rağmen DHKP-C'nin AB içinde saldırı riskinin düşük olduğu değerlendirmesi yapıldı.

PKK/YPG ve DHKP-C, kısa adı “Europol” olan Avrupa Birliği Polis Teşkilatı’nın raporunda da yer almıştı.

Avrupa’da propaganda yapabilen terör örgütü sempatizanları, başta Fransa olmak üzere Avrupa ülkelerinde herhangi bir engelle karşılaşmadan eylemler düzenleyebiliyor. Suriye'nin kuzeyinde, Amerika Birleşik Devletleri’nin de desteğiyle devlet kurmayı hayal eden YPG/PKK, bu konuda Avrupa’da en büyük desteği de Fransa'dan aldı.

# pkk # YPG # terör # terör örgütü # avrupa birliği # Europol # ab