7 aydır askıda olan Kıbrıs müzakereleri yeniden başlıyor

7 aydır askıda olan Kıbrıs müzakereleri yeniden başlıyor. Türk ve Rum tarafı müzakerecileri, görüşmelerin 15 Mayıs'ta yeniden başlatılması konusunda anlaştı. İlk görüşmede, müzakerelerin hangi çerçevede ne sıklıkla yapılacağı kararlaştırılacak.

7 aydır askıda olan Kıbrıs müzakereleri yeniden başlıyor

Rum lider Nikos Anastasiadis'ın masadan kalkmasıyla askıya alınan Kıbrıs müzakereleri 7 ay sonra yeniden başlıyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Kıbrıs'ta müzakerelerişn 15 Mayıs'ta yeniden başlayacağını açıkladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Lider Nikos Anastasiadis ara bölgede verilen yemekte bir araya geldi. Yaklaşık iki saat süren yemeğe, Espen Barth Eide ve iki tarafın müzakerecileri de katıldı.

Eide, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, yemeğin olumlu bir atmosferde gerçekleştiğini belirtti. Geleceğe dair vizyonların paylaşıldığını söyledi.

Liderlerin 15 Mayıs Cuma günü ilk toplantıyı gerçekleştirme kararı aldıklarını aktaran Eide, "Görüşmede müzakerelerin ne şekilde ve hangi sıklıkla devam edeceğine karar verecekler" dedi.

Rum tarafı, Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz araması yapan Barbaros Hayrettin Gemisi'nin faaliyetlerini bahane ederek 2014 yılı Ekim ayında masadan kalkmış ve müzakereler askıyla alınmıştı.

ulusalkanal.com.tr

kıbrıs müzakereleri yeniden başlıyor 15 Mayıs