MASAK Uzmanı Ali Temizel, FETÖ'cü çıktı

FETÖ'nün, darbe girişimini araştırmak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'na sızdığı ortaya çıktı. Mali Suçları Araştırma Komisyonu'nun Darbe Araştırma Komisyonu'nda uzman olarak görevlendirdiği Ali Temizel'in FETÖ'cü olduğu belirlendi. Temizel'in, 677 sayılı OHAL kararnamesiyle ihraç edildiği tespit edildi.

MASAK Uzmanı Ali Temizel, FETÖ'cü çıktı

Fethullahçı Terör Örgütünün, 15 Temmuz'u araştırmak için Meclis'te kurulan komisyona sızdığı belirlendi.

Mali Suçları Araştırma Komisyonu MASAK'ın, Darbe Araştırma Komisyonu'nda uzman olarak görevlendirdiği Ali Temizel'in FETÖ’cü olduğu ortaya çıktı.

Temizel'in 22 Kasım günü çıkartılan 677 sayılı Olağanüstü Hal kararnamesiyle ihraç edildiği tespit edildi.

Konuyu gündeme komisyonun MHP'li üyesi Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan getirdi. Erdoğan, Ali Temizel'in ihraç edildiğini söyledi ve hakkında bilgi istedi.

MHP'li Erdoğan'a yanıt komisyonun AKP'li başkanı Reşat Petek'ten geldi. Petek, "Burada bir hafta çalıştı. Biz de diğer komisyon üyeleri gibi açığa alınma işleminin uygulandığını sonradan öğrendik" dedi.

Komisyonda Eski Jandarma İstihbarat Başkanı Tümgeneral İbrahim Aydın da sunum yaptı. Aydın, "Büyük bir algı yönetimiyle Türk ordusu Türk milletine boğdurulmak istenmiştir. Ne yaptılar? Türk ordusu ile milletin arasına kan soktular" ifadesini kullandı.

Asker ve polisin milletle el ele PKK terör örgütüne karşı birlik ruhuyla büyük bir mücadele yürüttüğüne dikkat çeken Aydın, bu ruhun FETÖ'yü rahatsız ettiğini savundu.

Tümgeneral İbrahim Aydın, MİT TIR'ları davasında gözaltına alınmıştı.

Komisyonda sunum yapması beklenen Adana Emniyet Müdürü Osman Ak ise kentteki terör saldırısı nedeniyle toplantıya katılamayacağını iletti.

CHP, FETÖ'cü darbenin üst düzey yöneticilerinden Tuğgeneral Mehmet Partigöç, Tümgeneral Mehmet Dişli ve Meclis'i bombalayan pilotların komisyonda dinlenmesini istedi.

Ancak komisyonda AKP'lilerin oyuyla bu talep reddedildi.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # darbe girişimi # masak # TBMM Darbe Komisyonu