Avusturya ADD'ye gençlik aşısı

Avusturya Atatürkçü Düşünce Derneği (Avusturya ADD) üye ve delegelerin katılımıyla yeni yönetimi seçti. 9 kişilik yönetim kurulunun yarıdan fazlası gençlerden oluştu

Avusturya ADD'ye gençlik aşısı

AvusturyaAtatürkçü Düşünce Derneği'nin (Avusturya ADD) Olağan Seçimli Genel Kurul'u Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleştirildi. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan başkan Yusuf Genç, Avusturya ADD'nin geçtiğimiz dönem hayata geçirilen etkinliklerinden ve gelecek ile ilgili düşüncelerinden bahsetti. Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu dönemde birlik ve beraberlik çağrısı yapan Genç, “Üyelerimizden derneklerine sahip çıkmalarını ve destek olmalarını bekliyoruz” dedi.

Mali raporun sunumundan sonra Yönetim Kurulu, üyeler tarafından aklanarak görev süresini doldurmuş oldu.

Genel Kurulda üyelerde söz alarak yeni döneme ilişkin öneri ve dileklerini sundu. Konuşmalarda, gerek Avusturya'daki gelinen yeni durum gerekse ülkemizdeki gelişmeler nedeniyle, önümüzdeki dönemde Avusturya ADD'ye büyük görevler düştüğü vurgusu öne çıktı.

Divan Başkanlığına tek bir liste sunuldu. Yeni yönetim kurulu üyelerin tamamının oyuyla seçilerek, görevine başladı. Dokuz kişilik listede gençlere ağırlık verilmesi ilgi çekti. Tecrübeyle gençliğin buluştuğu yeni yönetim şu isimlerden oluştu: Yusuf Genç (Başkan), Emre Er (Başkan Yrd.), Mümtaziye Güçlü (Başkan Yrd. - Yazman), Nuray Cengiz Güneş (Sayman), Fatma Sürmeli (Sayman Yrd.), Elif Baykal (Yazman Yrd.), Defne Aydın, Ferhat Güneş, Mesut Sakin.

ulusal.com.tr

# avusturya # add # atatürkçü düşünce derneği