Kovid-19 aşısı Sputnik-V Türkiye'de üretilecek

Kovid-19'a karşı tescil edilen ilk aşı Sputnik- V aşısı için imzalar atıldı. Rusya, Sputnik-V aşısının Türkiye'de üretileceğini açıkladı. Üretim için gerekli teknolojinin transferinin de başladığı belirtildi.

Kovid-19 aşısı Sputnik-V Türkiye'de üretilecek

Anlaşma imzalandı. Rus aşısı Sputnik-V Türkiye'de üretilecek.

Rusya, bir Türk ilaç üreticisi ile Sputnik-V koronavirüs aşısının Türkiye'de üretilmesi için anlaşma imzaladığını duyurdu.

Rus yetkililer ayrıca, Kovid-19'a karşı tescil edilen ilk aşının teknoloji transferine de başlandığını açıkladı.

Üretim Rusya Doğrudan Yatırım Fonu ve Türk ilaç şirketi ile birlikte yürütülecek. Sputnik-V aşısının hem Türkiye iç pazarına hem de diğer ülkelere sevkiyatı yapılacak.

Ayrıca Sputnik V, Rusya'nın yanı sıra Belarus, Arjantin, Birleşik Arap Emirlikleri, Macaristan, Sırbistan, Bolivya, Cezayir, Filistin, Venezüella, Paraguay ve Türkmenistan'da tescil edildi. Aşının AB'de tescil edilmesine yönelik süreç de başlatıldı.

# türkiye # rusya # filistin # cezayir # Venezuela # Birleşik Arap Emirlikleri # ab # Sputnik # belarus # BAE # Arjantin # Kovid19 aşısı # SPUTNİK V # macaristan # Sırbistan # Koronavirüs aşısı # türkmenistan # Bolivya # Paraguay # Rusya aşısı # SputnikV # Rusya Doğrudan Yatırım Fonu # Sputnik V Türkiye # Türk ilaç şirketi