Dr. Doğu Perinçek Erdoğan'ın BM konuşmasını değerlendirdi: ''Bu konuşmayla ekonomik darboğazdan çıkışı sağlayamazlar''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çıkış Yolu Programında gündemi değerlendirdi. Perinçek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler kürsüsünde Türkiye'nin güvenlik ve ekonomik zorluklarını aşacak bir konuşma yapmadığını söyledi. Erdoğan'ın Kıbrıs konuşmasını da zayıf bulduğunu belirten Perinçek, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin tanınması Birleşmiş Milletler gündemine getirilmeliydi" dedi.

Dr. Doğu Perinçek Erdoğan'ın BM konuşmasını değerlendirdi: ''Bu konuşmayla ekonomik darboğazdan çıkışı sağlayamazlar''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı bu sözlerle değerlendirdi. Gerekçelerini tek tek anlattı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler'deki konuşmasının Türkiye'nin güvenlik ve ekonomik ihtiyaçlarına yanıt vermediğini söyledi:

- Bu Türkiye'nin içine girdiği ekonomik meselelerle bağdaşmayan bir tutum. Mesele bugün TR'nin daha kararlı bir tavır alması gerekirken Asya'da daha tereddütü adım atıyor. Kırım'da Rusya'ya karşıyız. KKTC'de korkağız Asya konusunda çekingeniz, o zaman bize yönelik tehditleri ve ekonomik zorlukları nasıl aşacağız?

Erdoğan'ı Kıbrıs konusunda da eleştiren Perinçek, Rusya ziyareti öncesi Türk Dışişleri Bakanlığı'nın "Kırım'daki Duma seçimleri hukuki değildir" çıkışını da eleştirdi.

- Orada şunu söylenmeliydi. KKTC diye orada bir devlet ve BM'nin gündemine KKTC'nin tanınmasını getiriyorum.

Perinçek, Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve terörle mücadelesi için Suriye ile iş birliği yapılması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Ulusal Kanal'daki Çıkış Yolu programında soruları yanıtlayan Perinçek, CHP'nin Mavi Vatan, PKK/HDP ve FETÖ tavrına ilişkin de konuştu.

Vatan Partisi lideri, FETÖ ve PKK'yı aklamak için Avrupa'da "Turkey Tribunal" adıyla kurulan sözde mahkemeyi değerlendirdi. "Düşmanca bir girişimdir" dedi.

# erdoğan # vatan partisi # ekonomi # KKTC # doğu akdeniz # bm # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # çıkış yolu # duma # Birleşmiş Milletler Genel Kurulu # Ulusal Kana # türk dışişleri bakanlığı