Dışişleri Bakanlığından terörist Sasunyan'ın Ermenistan'a gönderilmesine tepki

Amerika Birleşik Devletleri'nde, Türk Diplomat Kemal Arıkan'ı şehit eden terörist Hamping Sasunyan, Ermenistan'a gönderildi. Dışişleri Bakanlığı, kararın "terörisme taviz veren vahim bir hata" olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığından terörist Sasunyan'ın Ermenistan'a gönderilmesine tepki

Terörist Hampig Sasunyan, Türkiye’nin Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan’ı, 1982 yılında silahlı saldırıda şehit etmiş, müebbet hapse mahkum olmuştu.

Sasunyan, 40 yıl hapis yattıktan sonra ABD Dışişleri'nin itirazlarına rağmen önce şartlı tahliye oldu, ardından Ermenistan’a gönderildi.

"TERÖRİZME TAVİZ VEREN VAHİM BİR HATA"

Türkiye, sınır dışı kararını sert bir dille kınadı. Dışişleri Bakanlığı, kararın, “terörizme taviz veren vahim bir hata” olduğunu vurguladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, kararı kınayan bir açıklama yayımladı.

- Adı geçen teröriste ilişkin kararı terörizme taviz veren vahim bir hata olarak gördüğümüzü ve kınadığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Bu tür kararların terörizmle mücadeleye değil, terörizmin siyasi hedefler için başvurulabilecek kullanışlı bir araç olarak yüceltilmesine çalışan çevrelerin gündemine hizmet edeceği aşikardır.

# abd # türkiye # Amerika Birleşik Devletleri # dışişleri bakanlığı # Ermenistan # tanju bilgiç # terörizm # Los Angeles # Kemal Arıkan # Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç