Başbakan Davutoğlu, AKP MYK’yı toplayacak

Sandıktan tek başına ikitidar olarak çıkan AKP'de bugün Merkez Yürütme Kurulu toplanacak. Saat 16'da başlayacak toplantıda bundan sonraki hükümet kurma süreci ele alınacak. Kritik bakanlıklıklara kimlerin getirileceği sorusunun bu görüşmelerin ardından yanıt bulması bekleniyor.

Başbakan Davutoğlu, AKP MYK’yı toplayacak

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım genel seçimlerinin ardından, bugün AKP Merkez Yürütme Kurulunu toplayacak. AKP Genel Merkezi'nde yapılacak toplantı saat 16.00'da başlayacak.

Gözler şimdi yeni kurulacak hükümette. Ekonomi, Maliye, Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıklarına kimlerin atanacağı ise merak konusu.

Ekonominin dümeni için iki isim öne çıkıyor. İlki AKP hükümetlerinde bu görevi uzun yıllardır yürüten Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan. Diğer isimse Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak. 7 Haziran seçimlerinde "üç dönem" kuralı nedeniyle aday olamayan Babacan, da 1 Kasım'da yeniden Ankara Milletvekili olarak seçildi.

Öte yandan 7 Haziran öncesi Ekonomi Bakanlığı görevinde bulunan Nihat Zeybekçi de Denizli'den vekil seçildi.

Babacan ile birlikte uzun süredir ekonomiyi yöneten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Gaziantep milletvekili olarak yeniden meclise girdi. Ancak ekonomi yönetiminin öne çıkan bürokratlarından olan eski Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal da Bayburt'tan milletvekili seçildi. Bu durumda Maliye Bakanlığı koltuğuna Şimşek'in mi yoksa Ağbal'ın mı oturacağı merak ediliyor.

Giresun milletvekili seçilen Eski Maliye Bakanı Nurettin Canikli'nin de yeni kabinede ekonomi yönetiminde görev alabileceği konuşuluyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı da üzerinde farklı isimlerin konuşulduğu bakanlıklardan. Üç dönem kuralı nedeniyle Meclis'e ara veren ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanlığını yapan Binali Yıldırım, İzmir'den milletvekili oldu. Yıldırım'ın ismi daha önce yaptığı Ulaştırma Bakanlığı için geçiyor. Ancak Yıldırım'ın AKP kurultayında Davutoğlu'na karşı aday olmaya hazırlandığı ileri sürülmüştü. Bu durum Yıldırım ihtimalini güçleştiriyor.

Erdoğan'a yakın bir başka isim olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da Kocaeli'den vekil seçilen isimlerden oldu.

ulusalkanal.com.tr

# 1 kasım seçimleri # Başbakan Ahmet Davutoğlu # 1 kasım seçim sonuçları