TBMM'de kavga: 4 milletvekili yaralı

Meclis Genel Kurulu'nda dün gece İç Güvenlik Paketi kavgası vardı. AKP'liler ile muhalefet milletvekilleri arasında çıkan kavgada bardaklar havada uçuştu. Tekme ve tokatların yanı sıra tokmakların da kullanıldığı kavgada 5 vekil yaralandı. İlk müdahaleleri Mecliste yapılan yaralı vekiller hastaneye kaldırıldı.

Muhalefetin tepki gösterdiği, AKP'nin ise ısrar ettiği İç Güvenlik Paketi 2 ertelemenin ardından meclis genel kurulunun gündemine geldi.

Asayiş olaylarıyla ilgili çeşitli düzenlemeleri de içeren İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde ne ilginçtir ki Meclis'in İç Güvenliği sağlanamadı.

Genel Kurulda kapalı oturumdaki görüşmeler sırasında AKP ile muhalefet milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşünce bardaklar havada uçuştu, tekme ve tokatlar konuştu, tokmaklar çekildi.

AKP'li kadın vekillerin kürsüye yürüyen HDP'li kadın vekillere müdahale etmeye çalışmasıyla başlayan kavgada; AKP'li bazı vekiller tokmakla muhalefet vekillerini kovaladı.

Bazı vekiller demir sandalyeleri fırlatmak isterken bir vekilde Meclis Başkanı kürsüsündeki tokmağa sarıldı. CHP'li Musa Çam aldığı tokmak darbesi sonucu çiçeklerin üzerine düştü. Kimden geldiği belli olmayan tokmak darbesiyle yaralanan Çam, devrildiği çiçeklerin arasından uzun süre kalkamadı. Tokmağın kürsüden ilk olarak kimin aldığı belli değil. Ancak tokmağı ele geçiren son vekil AKP'Lİ İbrahim Halil Mazıcıoğlu oldu.

Bir milletvekilinin cep telefonuyla bir kısmını çekebildiği kavgada CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Aykut Erdoğu ve HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü yaralandı.

Başından darbe alan HDP'li Kürkçü'nün ilk değerlendirmesi "Hakikaten çok ağır bir saldırıydı" oldu. Kavga sırasında bir milletvekili demir iskemleyi fırlatmak isterken görüntülendi. Tokmaklı saldırıdan Aykut Erdoğdu'da nasibimi aldı. Erdoğdu darbeyi göğsüne aldı. Meclis Başkanı'nın tokmakla vurduğu çanın ise bir milletvekilinin kafasına indirildiği öne sürüldü.

Yaralanan vekiller Musa Çam, Aykut Erdoğdu, Refik Eryılmaz, Mahmut Tanal ve Ertuğrul Kürkçü'ye ilk müdahale Meclis revirinde yapıldı. O anlar bir milletvekilinin cep telefonuyla görüntülendi.

Yaralı vekiller Refik Eryılmaz ve Musa Çam yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.

ulusalkanal.com.tr

# chp # mhp # Milletvekilleri # hdp # tbmm # alp