Ümitcan Uygun tutuklandı

21 yaşındaki Aleyna Çakır'ın ölümünde şüpheli olan Ümitcan Uygun, uyuşturucu madde kullanma ve kullanılmasını alenen özendirme suçundan çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Ümitcan Uygun tutuklandı

Ümitcan Uygun daha önce, 21 yaşındaki Aleyna Çakır'ın ölümü ile ilgili gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı.

Uygun'un uyuşturucu madde kullandığına ilişkin görüntüleri sosyal medyada yer aldı. Görüntüler üzerine harekete geçildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ümitcan Uygun ve yanında bulunan bir kadını Etimesgut ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. Uygun hakkında, 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek' suçundan işlem yapıldı. İşlemlerin ardından mahkemeye sevk edildi.

Ters kelepçe ile gözaltına alınan Uygun, yine elleri kelepçeli olarak adliyeye götürüldü. Uygun çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Uygun halen, Çakır'ın ölümüne ilişkin soruşturmanın şüphelisi durumunda. Aleyna Çakır, 3 Haziran 2020'de hayatını kaybetmiş, genç kadının intihar ettiği iddia edilmişti. Çakır'ın ölümünden önce, Ümitcan Uygun tarafından şiddet gördüğü videolar, kamuoyuna yansımıştı.

# ankara # uyuşturucu # Ankara Emniyet Müdürlüğü # etimesgut # kadın cinayeti # ümitcan uygun # Aleyna Çakır