AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın dikkat çeken geçmişi

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yi kapatma davasında "iş yükünü" gerekçe göstererek süreci uzatan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın geçmişi dikkat çekiyor. Aydınlık gazetesi, Polis Akademisi Başkanlığı döneminde Arslan'ın, FETÖ hükümlüsü Mümtazer Türköne, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar gibi isimlerle "Kürt Çalıştayı" düzenlediğini yazdı.

AYM Başkanı Zühtü Arslan'ın dikkat çeken geçmişi

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'yi kapatma davasını iş yükünü gerekçe göstererek bekleten Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, daha önce de terör destekçileriyle açılım çalıştayı yaptığı gündeme geldi.

Dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la birlikte Hasan Cemal, Oral Çalışlar, Fehmi Koru, Mithat Sancar, ve FETM hükümlüsü Mümtazer Türköne gibi isimlerin katıldığı çalıştay, açılım politikasının ayağı olarak değerlendirilmişti.

Aydınlık gazetesi Zühtü Arslan'ın, Polis Akademisi Başkanlığı dönemindeki tartışma yaratan kararlarını yazdı. Bu görevinde Atatürk Üniversitesi ile POLİTAM programını imzalayan Arslan, 2009 yılında Polis Akademisi'nde "Kürt çalıştayı" düzenledi.

Zühtü Arslan, 2009 yılında "Kürt Meselesinin Çözümü: Türkiye Modeline Doğru" başlıklı çalıştayın, "Süreç kapsamında yapılması gerekenler: Yöntem ve Yönetim" oturumunun moderatörlüğünü yaptı.

Polis Akademisi'ndeki çalıştay yaklaşık 4,5 saat sürmüştü. Çalıştayın ardından yazılı bir açıklama yapan dönemin Polis Akademisi Başkanı Zühtü Arslan, çalıştay vesilesiyle farklı görüşlerden gazeteci ve yazarların katılımıyla oldukça "yapıcı ve verimli bir beyin fırtınası" yapıldığını belirtmişti.

Çalıştaya katılan bazı isimlerin de çalıştayda Beşir Atalay ve üst düzey bürokratlara "PKK'nın dağdan indirilmesi için Abdullah Öcalan'ın görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini" söyledikleri belirtilmişti.

Öte yandan Zühtü Arslan'ın öncülüğünde düzenlenen çalıştayla ilgili soruşturma açılmış ancak takipsizlikle sonuçlandırmıştı.

# pkk # anayasa mahkemesi # AYM # Zühtü Arslan # Polis akademisi # aym başkanı # mithat sancar # Fehmi Koru # mümtazer türköne # hdp eş genel başkanı # hpd kapatma davası # hasan cemal # oral çalışlar # POLİTAM