Keşmir'de mutlak ateşkes anlaşması

Hindistan ve Pakistan, Keşmir'de ateşkese uyulması konusunda anlaştı. İki ülke sınırda olası sorunlara karşı "acil durum iletişim hattı" kurulmasını görüşüyor.

Keşmir'de mutlak ateşkes anlaşması

Hindistan ve Pakistan, Keşmir'de mutlak ateşkes için anlaştı.

İki ülkenin Askeri Operasyonlar Genel Direktörleri, ortak açıklama yayımladı. Açıklamada, 25 Şubat'tan itibaren Keşmir sınırında ateşkese, bu yöndeki tüm mutabakat ve anlaşmalara "mutlak riayet edilmesi" konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.

Hindistan ve Pakistan ayrıca Keşmir sınırında olası sorunları önlemek üzere "acil durum iletişim hattı" kurulması için de görüşmeler yürütüyor.

Nükleer silahlara sahip iki ülke, 1947'de İngiliz sömürge yönetiminden bağımsızlıklarını kazanmalarından bu yana Keşmir bölgesindeki egemenlik ihtilafı nedeniyle 3 defa savaşa girdi. Hindistan ve Pakistan, ateşkes sınırı konumundaki Fiili Kontrol Hattı'nda yaşanan çatışmalar nedeniyle de zaman zaman savaşın eşiğine gelebiliyor.

# hindistan # operasyon # pakistan # ateşkes # mütabakat # anlaşma # nükleer silah # keşmir # acil durum # Fiili Kontrol Hattı