Letonya'da şehir içindeki tatbikat vatandaşları korkuttu

Baltık ülkesi Letonya, ilginç görüntülere tanık oldu. Başkent Riga'da düzenlenen bir askeri tatbikat, kentin ortasında yapıldı. Tam teçhizatlı ve makineli tüfekli askerlerin katıldığı tatbikat, sokaktan geçen vatandaşlarda korku dolu anlar yaşatırken, oluşan tepkiden dolayı Savunma Bakanlığı da açıklama yapmak zorunda kaldı.

Letonya'da şehir içindeki tatbikat vatandaşları korkuttu

Doğu Avrupa ülkelerinden Letonya'nın başkenti Riga'da korku dolu anlar yaşandı.

Başkentin sokaklarında askerler, tam teçhizatlı olarak caddede yürüyen vatandaşların arasına girdi. Makineli tüfekleriyle havaya ateş açan askerler, korku dolu anlar yaşattı.

Gelen tepki karşısında Letonya Savunma Bakanlığı, görüntülerin nedeninin Riga'nın ana caddelerinde yapılan Namejs-2021 tatbikat yapıldığını açıkladı.

Vatandaşları korkutan görüntüler, sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Sosyal medya kullanıcılarının tepkisinin karşısında Savunma Bakanlığı, Riga sakinlerinden özür diledi.

Letonya ordusu tarafından yapılan açıklamalarda da tatbikatın amacı, askerlerin son durumlarının değerlendirilmesi ile birimlerin birlikte çalışabilirliğinin artırılması olarak belirtildi.

# sosyal medya # şehir # gündem # başkent # letonya # Riga # Baltık # makineli tüfek