Hatay İskenderun'da terör saldırısı engellendi

Güvenlik güçlerinin sıkı takibi ve başaralı operasyonu PKK'nın Hatay'daki saldırı girişimini önledi. Amanoslardan İskenderun'a kadar takip edilen 2 PKK'lı güvenlik güçlerinden kaçmak isteyince sıcak anlar yaşandı. Kovalamacada 1 terörist kendisini infilak ettirdi. 1 terörist de başarılı operasyonla etkisiz hale getirildi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, teröristlerin paramotor ile Suriye'den Hatay'a geçtiğini söyledi. Doğan, operasyonlar sonrası Amanoslar'da teröristlerin kalmadığını da vurguladı.

Hatay İskenderun'da terör saldırısı engellendi

Hatay'ın İskenderun ilçe merkezinde meydana gelen patlamayla ilgili 2 teröristin de etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Fener Caddesi'nde meydana gelen patlama üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Cadde, araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Patlamayla ilgili 2 teröristin de etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Olay yeri yakınında terk edilmiş araçta inceleme

Patlamanın meydana geldiği caddenin yakınlarında terk edilmiş bir cipi fark eden polis ekipleri, araç üzerinde parmak izi çalışması yaptı.

Teröristlerin kullandığı araç olduğu değerlendirilen cip, ekiplerce inceleniyor.

Ekiplerin bölgedeki güvenlik önlemleri de sürüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Hatay’da gerçekleştirdikleri başarılı terörle mücadele operasyonu nedeniyle kahraman güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Türkiye artık bu tür saldırılarla dizayn edilebilen, yönlendirilen, meşgul edilen bir ülke değildir. Allah'ın izni, güvenlik güçlerimizin gayretiyle hem sınırlarımız içerisinde hem de sınırlarımızın ötesinde terörle ve destekçileriyle mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki terör eylemiyle ilgili iki teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Soylu, Twitter'daki paylaşımında alkışlama işareti ve Türk Bayrağı ile birlikte, "Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız" mesajını paylaştı. Soylu, paylaşımında İskenderun'u da etiketledi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Vatanımızı parçalamak, milletimizi bölmek isteyen hainlere izin vermedik, vermeyeceğiz.. İnançlı ve kararlı mücadelemiz son terörist yok edilene kadar devam edecek.. #iskenderun" ifadelerine yer verildi.

ulusal.com.tr

# hatay # İskenderun # iskenderun haberleri # İSKENDERUN PATLAMA # hatay son dakika