Avusturya'da hayat duruyor

Eylül ayında başlayan Kovid-19’un ikinci dalgası Avusturya’yı şiddetli vurmaya başladı. Günde binlerle ifade edilen yeni enfeksiyon sonunda Avusturya Federal Hükümeti yeni karantina kararı aldı. Alınan karara göre karantina, 16 Kasım ile 6 Aralık arasında devam edecek.

Avusturya'da hayat duruyor

Kadim Ülker/Viyana

AvusturyaFederalhükümetikoronavirüs kararına karşı yeni önlemler aldı. Daha önce de akşam saat 20:00’den itibaren sokağa çıkma kararı alınmıştı. Kısıtlamalar fayda etmeyince tamamen kapanma kararı alınmak zorunda kalındı. Yeni karantina kararıyla sokağa sınırlandırılırken, doktor, postane, banka ve eczane işletmelerin dışında kalan işletmeler kapalı kalacak. İşe gitmenin dışında, yardım, gıda ürünleri alışverişi ve tek başına olmak kaydıyla spor yapmanın dışında sokağa çıkma yasağı konulmuş oldu. Ayrınca iki metrelik fiziksel mesafe ve maske takma zorunluluğu da getirildi. Bu yasaklara uymayanların para cezasına çarptırılacağı kararı da alındı.

Federal Hükümetin karantina kararının ardından, hekimler de açıklamalarda bulundu.Avusturya Hekimler Birliği (Österreichischen Gesellschaft für Allgemeinmedizin, ÖGAM) Başkan yardımcısı Susanne Rabady, yükselen enfeksiyon sayısından sonra sağlık sisteminin zor şartlarda olduğunu açıkladı. Avusturya devlet televizyonu ORF’in resmi internet sitesinde yayımlanan haberde Avusturya Anestezi, Reanimasyon ve Yoğun Bakımcılar Birliği (Österreichische Gesellschaft für Anästhesie, Reanimation und Intensivmedizin, ÖGARI),BaşkanıKlaus Markstaller ise “Tedavide hastaları durumlarına göre seçmek zorunda kalabileceklerinin” uyarısını yaptığı dikkat çekti. ORF internet sayfasında yayımlanan konuyla ilgili haberde Markstaller’in sağlık çalışanlarının limitte olduklarını, yoğun bakım eğitimi almamış sağlıkçıların yoğun bakımda çalıştıklarını, hastanede yatak ve gerekli cihaz sayısının önümüzdeki haftalarda yeterli olmayacağı, başka hastalıktan dolayı tedavi edilmesi gereken hastaların tedavi edilememe gibi durumların kendilerini beklediğini dile getirildi. Salgının “gribin küçük kardeşi” olmadığını belirttikten sonra ÖGARİ Başkanı Marksteller’in halka çağrıda bulunarak, çalışmaların sağlıklı yürütülebilmesi için sağlık sisteminin korunması gerekli açıklamsı sonrasında, fiziksel mesafenin korunması, ellerin yıkanması ve maskenin takılması çağrısında bulunduğu yazıldı.ÖGAM Başkan yardımcısı Susanne Rabady’nin de Klaus Markstallerin açıklamasını onaylayan açıklamalarına ORF internet haber sitesinde yer verildi.

ulusal.com.tr

koronavirüs avusturya hükümeti federal