TÜPRAŞ'ın yenilenebilir enerji projesi: TÜPRAŞ 2050'ye kadar 10 milyardolar yatırım yapacağını açıkladı

Türkiye Petrol Rafinerileri Anonim Şirketi, Stratejik Dönüşüm Planı kapsamında 2050'ye kadar 10 milyar dolarlık yatırım hedeflediğini açıkladı. TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu düzenlediği basın toplantısında şirketin "Enerjimiz geleceğe" sloganıyla kurguladığı projeyi tanıttı.

TÜPRAŞ'ın yenilenebilir enerji projesi: TÜPRAŞ 2050'ye kadar 10 milyardolar yatırım yapacağını açıkladı

Tüpraş, Stratejik Dönüşüm Planı kapsamında 2035'e kadar yaklaşık 5 milyar dolar, 2050'ye kadar ise toplamda 10 milyar dolar tutarında yatırım hedeflendiğini açıkladı.

TÜPRAŞ Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu düzenlediği basın toplantısında şirketin "Enerjimiz geleceğe" sloganıyla kurguladığı projeyi tanıttı. İlk aşama olarak şirketin üretim faaliyetlerindeki emisyonlarını 2035'te yüzde 35 azaltmayı hedeflediğini belirten Yelmenoğlu, "2050 itibarıyla ise karbon nötr olarak faaliyetlerimize devam etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Yelmenoğlu, yeni dönemde sürdürülebilir rafinaj, biyoyakıtlar, sıfır karbonlu elektrik ve yeşil hidrojene odaklanacaklarını söyledi.

TÜPRAŞ Genel Müdürü hidrojenin ise 2030'dan itibaren kademeli büyüme sürecine gireceğini ve 2040 sonrasında ivme kazanacağını düşündüklerini belirtti.

# proje # yatırım # enerji # tüpraş # rafinaj # biyoyakıtlar # yeşil hidrojen