Fransa'da Müslümanları hedef alan tasarı kabul edildi

Dünyada uzun zamandır İslam karşıtlığı belli çevrelerde destekleniyor. Avrupa'da yükselen İslam karşıtlığının başını Fransa çekiyor. Fransa'da Müslümanları hedef alan tasarı Meclis komisyonundan geçti. Ancak Müslümanların hayatını kısıtladığı için tasarıya büyük tepki var.

Fransa'da Müslümanları hedef alan tasarı kabul edildi

Fransa'da Müslümanları hedef alan yasa tasarısı Ulusal Meclis bünyesindeki özel komisyonda kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, 2 Ekim'de ''İslamcı ayrılıkçılıkla mücadele'' olarak tanıttığı tasarının ismi, gelen tepkiler üzerine ''Cumhuriyet değerlerine saygıyı güçlendiren prensipler'' olarak değiştirilmişti.

Tasarı, camiler ve camilerin idaresinden sorumlu derneklere yönelik müdahalenin yanı sıra Müslümanlara ait dernek ve sivil toplum kuruluşlarının finansmanını denetim altına almayı öngörüyor.

Tasarı, Fransa'daki Müslüman toplumu hedef gösterdiği, hayatlarının neredeyse her alanına kısıtlamalar getirdiği ve çok nadir gerçekleşen durumları kronik bir sorun gibi gösterme çabası taşıdığı gerekçesiyle eleştiriliyor.

İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, sosyal medya paylaşımında, tasarıyla Cumhuriyet ilkelerini pekiştirmeyi amaçladıklarını savundu.

Tepki çeken yasa tasarısının, şubat ayında Ulusal Meclis'e sunulması bekleniyor.

# fransa # Macron # ırkçılık # İslam # Müslümanlar # Fransa macron # Müslüman # tasarı # fransa ırkçılık # İslam karşıtlığı # islamafobi # müslüman karşıtlığı