Türkiye'nin kuzeyi soğukların etkisine girecek

Meteoroloji'den uyarılar peş peşe geldi. Ülkenin kuzeyi kuvvetli soğuğun etkisinde kalacak. Marmara ve Batı Karadeniz'de yoğun kar yağışı ve fırtına Ege'de ise şiddetli yağış bekleniyor.

Türkiye'nin kuzeyi soğukların etkisine girecek

Sahte bahar ile çiçekler açtı ancak kış yine geri döndü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun birçok bölgesi için peş peşe uyarılarda bulundu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada gece saatlerinde İstanbul'da kar beklendiği duyuruldu. Kar yağışı şiddetli poyrazla birlikte zaman zaman tipiye dönüşecek.

Marmara Bölgesi'nde bu akşam saatlerinden sonra başlayacak kar hafta boyunca etkisini sürdürecek.

İzmir il geneli ile Manisa’nın güney ve batısında kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Yağışın sel ve su baskınına neden olabileceği uyarısı yapıldı.

Yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Öte yandan İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesinde yaralar sarılmaya başlandı. Hortum nedeniyle devrilen araçlar çekildi.

Hortumla birlikte zarar gören villaların çatıları da yeniden yapımı başladı. Zarar gören inşaat alanında da iyileştirme çalışmaları sürüyor.

Batı Karadeniz'de kuvvetli rüzgar nedeniyle yüksekliği 5 metreye ulaşan dalgalar, Zonguldak Limanı'ndaki mendireği aştı. Kuvvetli rüzgarın, gün boyu aralıklarla etkisini sürdüreceği bildirildi.

Ordu'da da kuvvetli fırtına etkili oldu. Bir binanın çatısı uçtu bir ağaç devrildi.

# izmir # türkiye # meteoroloji # karadeniz # Hava durumu # zonguldak # marmara # bahar