İncirlik’te Türk işçiler işten çıkarıldı

İncirlik Üssü’ndeki ABD’li işveren şirketi 424 Türk işçiyi işten çıkarttı. Toplu işten çıkarmaların sebebinin ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerilimin bir parçası olduğu belirtiliyor. İncilik Üssünde örgütlü Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın “Tarihin en büyük işçi hareketini başlatırız” açıklamasıyla ABD’li şirketi uyardı.

İncirlik’te Türk işçiler işten çıkarıldı

ABD’li şirket İncirlik Üssü’ndeki 424 işçiyi işten çıkarttı.

ABD ile ilişkilerin iyice gerilmesinin ardından Adana’daki İncirlik Üssü’nde çalışan Türk işçileri işten çıkartılmakla karşı karşıya kaldı. ABD’li işveren Vectrus şirketi daha önce yaptığı bir açıklamada üsteki Amerikan askeri varlığında azalma olduğunu belirtmişti. Asker azalmasından dolayı ilk olarak 150 kişinin işten çıkartılacağı ifade edildi. Ancak bu sayı daha da arttı.

Ulusal Kanal’ın 3 Eylül’de gündeme getirdiği haberin ardından İncirlik’te yeni bir gelişme daha yaşandı. ABD’li şirket, 20 Şubat tarihine kadar toplam 424 işçinin işine son vereceğini açıkladı.

ABD’li şirketin bu adımına tepki iste gecikmedi. Türk Harb-İş Sendikası'nda örgütlü işçiler Adana'daki İncirlik Üssü'nde konuşlu ABD Hava Kuvvetlerinin üst bakım işlerini yapıyor. Açıklama yapan sendika şirketin bu adımının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Sendikanın Adana Başkanı Erdal Akalın çalışan işçi sayısını paylaştı, şirket yöneticilerine tepki gösterdi.

Akalın, ABD’li şirketi “Tarihin en büyük işçi hareketini başlatırız” sözleriyle uyardı.

ulusal.com.tr

# abd # incirlik üssü # İncirlik