PKK'lı terörist Demirtaş'tan sokağa çağrı

Selahattin Demirtaş'ın kardeşi PKK'lı Nurettin Demirtaş Kandil'den sokak eylemleri için çağrı yaptı. Terör örgütünün yayın organlarına "Halk savaşı sokakta başlar" demeci verdi. Terör hükümlüsü kardeşi Selahattin Demirtaş ise suçsuz olduklarını savundukları 6-8 Ekim soruşturmaları üzerinden tehdit dolu mesajlar verdi. PKK'nın siyasi uzantısı da grup toplantısında benzer ifadeler kullandı.

PKK'lı terörist Demirtaş'tan sokağa çağrı

PKK'lı Nurettin Demirtaş Kandil'den HDP'ye sokak eylemlerri çağrısı yaptı. PKK siyasi uzantısı HDP'de grup toplantısında geri adım atmayacağız mesajı verdi. Terör hükümlüsü Selahattin Demirtaş, 6-8 Ekim olaylarında yaşamını yitiren 37 kişiyi görmezden geldi.

Dağda ve şehirde eylem yapamaz hale gelen örgüt, siyasi uzantısı HDP'den beklediğini bulamayınca çareyi sokak eylemlerinde aramaya başladı. HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın terörist kardeşi Nurettin Demirtaş PKK yayın organına konuştu. HDP'nin çalışmalarıyla sokakta başarı sağlanamayacağını söyledi. Başarının ancak 6-7 ekim olayları gibi çatışma alanlarında sağlanabileceğini ifade etti. Demirtaş, "faşizm sokakta yenilir!" ifadelerini kullandı.

PKK'nın tepe kadrolarından olan Demirtaş, bir dönem terör örgütünün siyasi uzantılarında görev yaptıktan sonra dağ kadrosuna katılmıştı.

Cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş da 6-7 Ekim olaylarıyla ilgili skandal bir açıklamada bulundu. Demirtaş, HDP Genel Merkezi ve kendisinin çağırdığı ve 37 kişinin hayatını kaybettiği olaylara ilişkin 'Şiddet, yaralanma ya da ölüm meydana gelmedi' dedi.

Kardeşi gibi mesajlar veren Demirtaş, "Bizi korkutup yıldıracağınızı düşündürtecek ne yaptık ki, direnmekten başka? Ama şundan emin olun, etrafınızdaki çember daralıyor ve yargıya hesap vereceğiniz günler yaklaşıyor. Size tavsiyem, korkun" ifadelerini kullandı.

Kandil'den gelen sokak talimatına yanıt niteliğinde açıklama ise PKK'nın siyasi uzantısı HDP'den geldi. Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Meclis grup toplantısında tehdit dolu sözler kullandı.

ulusal.com.tr

# pkk # hdp # selahattin demirtaş # Nurettin Demirtaş