Yangından zarar görenlere destek ödemeleri başladı

Ülke genelinde çıkan orman yangınlarıyla mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yangından etkilenenlere destek ödemelerinin başladığını açıkladı.

Yangından zarar görenlere destek ödemeleri başladı

Türkiye birbiri ardına çıkan orman yangınlarıyla sarsılıyor. Yangınla mücadele çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yangından etkilenenlere destek ödemelerinin başladığını ve yardım hesaplarının açıldığını belirtti.

Türkiye Bankalar Birliği, ödeme güçleri olumsuz etkilenen banka müşterilerinin borçlarının ödenmesinde veya kendilerine finansman olanakları sunulmasında gerekli kolaylıkların sağlanması konusunda tavsiye kararı aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 5 milyon lira destek verileceğini açıkladı. TİM ve TESK ise ağaçlandırma kampanyası başlattı.

SunExpress, AFAD, AKUT ve itfaiye uzman ekip ve personelini yangın bölgelerine ücretsiz ulaştıracak. Aynı zamanda o bölgelere yapılacak yardımlardan da ücret talep etmeyecek.

Bazı zincir marketler yangın bölgelerinde yer alan kamu kurumlarına su, gıda ve hijyen malzemesi dağıtımı yapmaya başladı.

# yangın # Mevlüt Çavuşoğlu # AFAD # orman yangınları # akut # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu # TESK # tim # Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği # sunexpress # destek ödemeleri