Teori Dergisi 38 yaşında!

Türkiye'nin en uzun soluklu kuram, politika, kültür-sanat dergisi Teori, 38. yaşını kutluyor.

Teori Dergisi 38 yaşında!

Türkiye'nin en uzun soluklu kuram, politika, kültür-sanat dergisi Teori, 38. yaşını kutluyor. Derginin bu ayki 372. sayısı ''Tasarruf, yatırım, istihdam ve üretim odaklı ekonomi'' başlığıyla çıktı. Ocak sayısında, Yazı Kurulu üyeleri tarafından gerçekleştirilen ''Tasarruf, Yatırım, İstihdam ve Üretim Odaklı Ekonomi'' başlıklı çalıştay tartışması yer alıyor.

Çalıştayın yanı sıra, Bahçeşehir Üniversitesi Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Direktörü Doç. Dr. Cihat Yaycı ve Selin Topkaya tarafından yazılan ''Uluslararası Hukukta Yabancı Gemiye Çıkma Hakkı ve Roseline A Gemisinin Maruz Kaldığı Hukuksuzluk'' başlıklı makale de ocak sayısında.

1990 yılının Ocak ayında ilk sayısını çıkaran ve Saçak dergisinin ardılı olarak yayın hayatına başlayan Teori dergisinin Ocak sayısında Fahrettin Ege ''Gazali'de üç tür bilgi'', Dr. Cüneyt Akalın ''Hindistan'ın bağımsızlığı kimin eseri'', Deniz Berktay ''Stalin’in Mirası'' başlıklı makalesi ile yer alıyor.

İLK KEZ TEORİ DERGİSİNDE

Derginin, Tarihimizden Belgeler sayfalarında ise Dr. Mehmet Perinçek tarafından üzerinde çalışılan ve hazırlanan, dünyada ve Türkiye'de ilk kez Teori dergisi tarafından yayımlanan TKP ve Nâzım Hikmet'in ''Türkiye Millî Bağımsızlık Cephesi'' planına dair belgeler de Ocak sayısında okurlarla buluşuyor.

# Teori Dergisi # mehmet perinçek # dergi # Teori