İran'daki nükleer tesiste kaza

İran'da faaliyete geçen Natanz Nükleer Tesisi'nde kaza yaşandı. 10 kat fazla uranyum üretimi için faaliyet gösteren tesisteki kazada, ölen ya da yaralanan olmadığı belirtilirken herhangi bir kirliliğin de oluşmadığı ifade edildi.

İran'daki nükleer tesiste kaza

İran'ın İsfahan şehrindeki Natanz Nükleer Tesisi'nde elektrik dağıtım ağında bir kaza meydana geldi. Kazayı İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi duyurdu.

Kemalvendi, İran devlet medyasında yer alan açıklamasında kimsenin yaralanmadığını ve herhangi bir kirliliğinin oluşmadığını belirterek, olayın nedenine ilişkin incelemelerin devam ettiğini ifade etti.

İsfahan'daki Natanz Nükleer Tesisi'nde Temmuz 2020'de de bir yangın olmuş ve bunun İsrail saldırısı olduğu yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

Söz konusu tesiste dün Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin talimatıyla önceki santrifüjlere kıyasla 10 kat daha fazla uranyum üretecek 146 adetten oluşan IR6 santrifüj zinciri devreye sokulmuştu.

# iran # tesis # nükleer # uranyum # İran uranyum # Natanz Nükleer Tesisi # İsfahan # ruhani # İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani # İran Ruhani # İran Natanz Nükleer Tesisi # İran İsfahan # İran nükleer tesis # iran nükleer