Beyaz Saray Kim ile görüşme hazırlığında

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un arasında yeni bir görüşme planladıklarını açıkladı. Açıklama Pyongyang'ın Cumhuriyetin Kuruluşu Günü kutlamalarını sade bir gösteriyle yapmasının ardından geldi.

Washington yönetimi Pyongyang ile yeni bir görüşme yapmaya hazırlanıyor.

Açıklama Beyaz Saray'dan geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında ikinci bir zirvenin planlandığını açıkladı.

Sanders, Trump'ın Kim'den beklediği mektubu aldığını, mektubun "çok sıcak ve olumlu" olduğunu belirtti. Ayrıca Kim onay vermezse Beyaz Saray'ın mektubun ayrıntılarını paylaşmayacağını kaydetti.

Sanders, Kore'de düzenlenen 70. Kuruluş Günü kutlamalarına da değindi.

Kore'de geçmiş yıllarda Cumhuriyetin Kuruluşu Günü kutlamalarında ağır silahlar ve askeri güç sergileniyordu. Bu yılki törende ise uzun menzilli füze bataryalarına yer verilmemesi dikkati çekti. Sanders bu adımın, iyi niyet göstergesi olduğunu kaydetti.

Beyaz Saray Sözcüsü, Trump'ın Kuzey Kore'ye yönelik politikalarında muazzam bir başarı elde ettiğini, mektubun ilişkilerin geliştiğini ortaya koyan başka bir kanıt" olduğunu bildirdi.

Trump ile Kim, 12 Haziran'da Singapur'da bir araya gelmişti.

ulusal.com.tr

# görüşme # kim # beyazsaray