YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Sınavı yapıldı

Üniversiteye giriş sınavı YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Sınavı yapıldı. ÖSYM tarafından 81 il ve Lefkoşa'da düzenlenen sınava 2 milyon 607 bin 903 aday başvuru yapmıştı.

YKS'nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Sınavı yapıldı

YKS maratonu başladı. ÖSYM tarafından 81 ilde ve Lefkoşa'da düzenlenen, 2 milyon 607 bin 903 adayın başvurduğu YKS ilk oturumu TYT yapıldı.

Adaylara Kovid-19 önlemleri kapsamında maske ve dezenfektan dağıtıldı.

Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı.

TYT'de Türkçe ve matematik testinde 40 soru bulunuyor. Sosyal bilimler testinde tarihten 5, coğrafyadan 5, felsefeden 5, din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5 olmak üzere toplam 20 soru yer alıyor. Fizikten 7, kimyadan 7 ve biyolojiden 6 sorunun yer aldığı fen bilimleri testinde ise 20 soru bulunuyor.

Adaylara sınav sorularını cevaplandırmaları için 135 dakika verildi.

Öte yandan kovid-19 önlemleri kapsamında sınav görevlilerine de maske ve dezenfektan ile lateks eldiven dağıtıldı. Kovid-19 durumu olan adaylar, tüm sınav merkezlerinde hazırlanan yedek binalarda ayrı salonlarda sınava alındı.

# öğrenci # Maske # sınav # üniversite # ösym # YKS # lefkoşa # üniversite sınavı # dezenfektan # sınav adayları # Temel Yeterlilik Sınavı # YKS maratonu