HDP'den AKP'ye "Kürdistan" desteği

PKK'nın siyasal uzantısı HDP'den Sözde Kürdistan bayrağının gönlere çekilmesine ilişkin AKP'ye destek geldi. HDP olayın diplomatik teamüllerin bir gereği olduğunu savundu, bölgesel yönetimin bir devlet olduğunu öne sürdü. CHP ise AKP'ye tepki gösterdi. Ana muhalefetten, "Kürt seçmenin oyu devşirilmek isteniyor" açıklaması geldi.

HDP'den AKP'ye "Kürdistan" desteği

AKP'ye sözde Kürdistan bayrağının gönlere çekilmesine ilişkin PKK'nın siyasal uzantısı HDP'den destek geldi.

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Irak Bölgesel Yönetiminin sözde bayrağının asılmasını, "Diplomatik teamüllerin olmazsa olmazıdır" sözleriyle değerlendirdi.

Baydemir, "Bir başka yönetim geldiğinde onun bayrağı aynı protokolle karşılandığında "Şok olduk" denilir mi? Dolayısıyla bayrak asıldığında olağanüstü pozitif bir gelişme olarak sunmak doğru değildir. Bu rutin, mudat bir uygulamadır" dedi.

Bir destek açıklaması da HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım'dan geldi. Mesud Barzani'nin federe devlet başkanı olduğunu iddia eden Yıldırım, "Kabul etsek de etmesek de bu yapı bir devlettir" ifadesini kullandı.

CHP'den ise AKP'ye sert eleştiriler var. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, sözde bayrağın asılmasının Kürt oylarını devşirmeye yönelik olduğunu söyledi.

Öztürk Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım'ın bu sözlerine de yanıt verdi, "Ama, Irak'ın bütünlüğünü diğer taraftan çökertiyorsunuz" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # hdp # AKP # ırak # barzani # osman baydemir # sözde kürdistan