Dünya kırmızı beyaz

Dünyanın farklı ülkelerinden Türkiye'ye kırmızı beyaz destek geldi. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sonrası, Avrupa dahil dünyanın çeşitli ülkelerinde binalar kırmızı beyaza büründü.

Dünya kırmızı beyaz

Almanya’nın başkenti Berlin’in en önemli sembollerinden olan tarihi Brandenburg Kapısı, Türk bayrağının renklerine büründü.

Brandenburg Kapısı önünde toplanan grup saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Bosna Hersek'te de anlamlı görüntüler vardı. Ülkenin en önemli sembollerinden biri olan tarihi Mostar Köprüsü, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sonrası kırmızı beyaz renklerle ışıklandırıldı. Köprüye Türk bayrağı resmi yansıtıldı.

Avustralya'nın Victoria eyaletinde bazı binalar kırmızı beyaz ışıklarla donatıldı.

Kuveyt Kuleleri de Türkiye için kırmızı-beyazdı.

Gürcistan'ın Başkanti Tiflis'in sembollerinden Tiflis Kulesi, Türk halkıyla dayanışmanın ifadesi olarak Türk bayrağının renklerine bürünenler arasındaydı.

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’daki Kraliyet Sarayı’na da İstanbul’daki terör saldırısına tepki nedeniyle Türk bayrağı yansıtıldı.

Kanada'dan ise İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Türk bayraklı destek geldi. Kanada'nın başkenti Ottawa'da belediye binasına, saldırıda hayatını kaybedenler için Türk bayrağı çekildi. Büyükelçilik kapısına karanfil bırakıldı.

Toronto'nun da taziye için belediye binası önündeki Toronto yazısının Türk bayrağı renkleri ile ışıklandırılacağı duyuruldu.

ulusalkanal.com.tr

# almanya # avustralya # Kanada # Hollanda # dünya # Gürcistan # toronto # Brandenburg # kırmızı beyaz