Kremlin açıkladı: Biden-Putin görüşmesinde ortak basın toplantısı olmayacak

16 Haziran'da yapılacak Putin-Biden zirvesinden önce Rusya'dan kritik açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, tarafların diyaloğunun daha fazla bozulmasını önlemek adına görüşme sonrası ortak basın toplantısı planlanmadığını söyledi.

Kremlin açıkladı: Biden-Putin görüşmesinde ortak basın toplantısı olmayacak

ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya lideri Vladimir Putin'in Cenevre'de yapacakları görüşme öncesi Kremlin'den kritik 'zirve' açıklaması geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov ilişkilerin kötü seyrinin daha da kötüleşmemesine gerektiğine dikkat çekti. "ABD'li meslektaşlarımızdan böyle bir ihtimal duyduk" diyerek basın toplantısı yapılmayacağını duyurdu.

- ABD'li meslektaşlarımızdan böyle bir ihtimal duyduk, fakat bu konu halen kesinleşmedi. Başkan Putin en başından beri her türlü alternatife açık.

"Bu, diyaloğumuzun daha fazla bozulmasını engellemenin tek yolu" diyen Peskov, "ilişkilerin şu anki durumu bir zirveyi gerektiriyordu" dedi.

- Putin'in Cenevre'ye gitmesinin asıl sebebi, 2 ülke arasındaki ilişkilerin kötü durumudur ve iki ülke arasında bir zirve gerektiren bu ilişkinin kritik bir seviyesidir. Çünkü bu, diyaloğumuzun daha fazla bozulmasını önlemenin tek yolu.

"SON YILLARIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın zirve açıklamasına paralel olarak NBC News muhabirine açıklama yaptı.

Putin, Washington ile Moskova arasındaki ilişkilerin 'son yılların en düşük seviyesinde' olduğunu söyledi.

NATO, ÇİN VE RUSYA'YI HEDEF ALDI

Öte yandan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de 14 Haziran'daki zirve öncesinde basın toplantısı yaptı.

Çin'in yükselişi ve Rusya'ya karşı savunma ve diyalogtan oluşan iki yönlü strateji izleyeceklerini söyleyen Stoltenberg, "Rusya ile anlamlı bir diyalog sürdürmeye hazırız" ifadelerini kullandı.

# Putin # nato # Biden # washington # Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin # rusya abd ilişkileri # moskova # NATO Zirvesi # ABD Başkanı Joe Biden # NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg # Cenevre # jens stoltenberg # NBC News # dmitry peskov # rusya abd # rusya abd gerginlik # Biden Putin açıklama # 16 haziran # Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov