Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül'e ilk mesajını verdi

"Gönül arkadaşıysan pazara kadar değil, mezara kadar gidilir. Bunların bir kısmı pazara kadar geldi, sonra trenden indi." Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu sözlerle beraber yola çıktığı bazı arkadaşlarına dikkat çeken mesajlar verdi. AKP'ye yakın yazarların arasındaki tartışmaları da değerlendiren Erdoğan, "Çok çirkin kabul edemeyeceğimiz yaklaşımlara şahit olduk" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül'e ilk mesajını verdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, beraber yola çıktığı bazı arkadaşlarına ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi.

Hindistan temaslarının ardından dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Yol arkadaşlığı, gönül arkadaşlığı önemlidir" diye başladı sözlerine.

Ardından Erdoğan, "Yol arkadaşıysan, gönül arkadaşıysan pazara kadar değil, mezara kadar gidilir. Bunların bir kısmı pazara kadar geldi, sonra trenden indi" diye konuştu.

Yol arkadaşlığı tartışmalarının yanı sıra AKP'de düzenlenen üyelik töreninde gözler Abdullah Gül ve Bülent Arınç'ı aradı. Ancak iki isim de törende yer almadı.

AKP'li Erdoğan'ın törende yaptığı bu açıklamalar Gül ve Arınç'a bir mesaj olarak yorumlanmıştı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi de Erdoğan'ın "İflah olmadılar" sözleriyle Gül'e bir mesaj gönderdiğine dikkat çekti.

Star gazetesi yazarı Cem Küçük'ün "Radikal İslamcılar AKP'den tasfiye edilmeli" sözleriyle başlayan tartışmalar da Erdoğan'ın gündemindeydi. Erdoğan, Cem Küçük'ün yazısının ardından bazı yazarların "İslamcılar AKP'den tasfiye ediliyor, İslamcı olmayanlar getiriliyor" iddiasına değindi.

"TEKKEYE MÜRİD ARAMIYORUZ: 'İslamcı olanlar atılıyor, islamcı olmayanlar getiriliyor' deniliyor. Bir siyasi partinin çalışmalarında, islamcı olmak ya da olmamak şeklinde bir ayrım yapmak zaten yanlış. Biz tekkeye mürid aramıyoruz ki. Ama bazıları işi tamamen şirazesinden çıkardı"

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # abdullah gül # AKP # bülent arınç # hürriyet # Abdülkadir Selvi # cem küçük # star