Utku Kalı beraat etti

Reyhanlı'da 52 yurttaşın hayatını kaybettiği patlama öncesindeki istihbarat raporlarını sızdırmaktan yargılanan Jandarma Er Utku Kalı, beraat etti.

Utku Kalı beraat etti

El Nusra terör örgütünün Reyhanlı'daki bombalı saldırısına ilişkin jandarma belgelerini sızdırmaktan yargılanan Utku Kalıberaat etti.

Amasya Ağır Ceza Mahkemesi 25 yıl hapis cezasıyla yargılanan Utku Kalı'nın beraatine karar verdi. Kalı ailesi kararı sevinçle karşıladı. Baba Mahmut Kalı, dava sonunda yaptığı açıklamada "Adalet yerini buldu. Oğlumun suçsuzluğuna inanıyorduk. Verilen kararı memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Utku Kalı da sosyal medya hesabından "beraatle sonuçlanan dava nedeniyle 2.5 yıl işsiz kaldığını" hatırlattı. Kalı, "mutluyum, ama iş verenlere, beni sadece siyaset'e alet edenlere, kullananlara da bir o kadar kırgın ve öfkeliyim." ifadelerini kullandı.

Reyhanlı saldırısından önce hazırlanan istihbarat raporlarında "El Nusra Terör Örgütü'nün bombalı araçla eylem hazırlığı yaptığının" emniyet güçlerince bilindiği ortaya çıkmıştı.

İstihbarat raporlarının internette paylaşılmasının ardından Utku Kalı gözaltına alınarak tutuklanmış ve 171 gün cezaevinde kalmıştı. Kalı, bombalı saldırı öncesinde hazırlanan istihbarat raporlarını sızdırmakla suçlanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# beraat etti # utku kalı