Türkiye şehidini uğurladı

Türkiye şehidini uğurladı. Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe harekatlarında şehit olan askerlerden Piyade Teğmen Mehmet Kıvık, memleketi İzmir’de toprağa verildi. Şehit Er Mustafa Çalım ise Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlanacak.

Türkiye şehidini uğurladı

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Yıldırım Operasyonu'nda şehit olan PiyadeTeğmen Mehmet Kıvık, son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Kıvık’ın cenazesi, görev yaptığı Hakkari Dağ ve KomandoTugay Komutanlığında düzenlenen askeri törenle ile memleketi İzmir’e uğurlandı.

Şehit asker için İzmir-Orta Mahalle Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Törene, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Vali Yavuz Selim Köşger ve EgeOrdusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ile siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Cenaze namazının ardından şehit Mehmet Kıvık'ın naaşı Orta Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Tören sırasında, bir grup vatandaş, yaklaşık 10 metrelik Türk bayrağı açtı.

Öte yandan, Pençe-Yıldırım harekatında teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım'ın cenazesi, Çarşamba günü memleketi Osmaniye'de toprağa verilecek.

# ordu # türkiye # operasyon # parti # türk # ege # şehit # türk bayrağı # dağ # komando # teğmen # pence # piyade # tugay