S-400'lerde ortak üretim gündemde

ABD'nin baskı ve ambargolarına rağmen engelleyemediği S-400'ler ile ilgili kritik bir anlaşma gündeme geldi. Rusya'dan alınacak ikinci s-400 paketinin Türkiye'de ortak üretilmesinin görüşüldüğü belirtildi. Ankara ve Moskova’nın S-400'ler ile ilgili anlaşmaya çok yakın olduğu öğrenildi.

S-400'lerde ortak üretim gündemde

ABD'nin baskı ve tehditlere boyun eğmeyen Türkiye, Rusya ile S-400 konusunu daha ileri bir aşamaya taşımaya hazırlanıyor.

Rusya’nın askerî ihracat şirketi Rosoboronexport’un CEO’su Alexander Mikheyev’in Türkiye ve Rusya arasındaki yeni anlaşmanın sona yaklaştığını söylemesinin ardından gözler Ankara-Moskova hattına çevrildi. İkinci S-400 anlaşması çok yakın gözüküyor.

İkinci anlaşmanın henüz netlik kazanmadığı ancak Ankara ve Moskova’nın anlaşmaya çok yakın olduğu öğrenidi. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre, görüşmelerin devam ettiği ve S-400’ün ikinci paketinin Türkiye’ye teslim edilen ilk partiden farklı olacağı ifade ediliyor.

Türkiye’ye geçtiğimiz yıl getirilen ilk partinin doğrudan alım şeklinde olduğuna dikkat çeken güvenlik kaynakları, yeni S-400 paketinde teknoloji transferi ile birlikte ortak üretim süreçlerinin de başlayacağına işaret ediliyor.

Bu süreçte S-400’ün ortak üretimi, teknoloji paylaşımı, yazılım entegrasyonu gibi bir dizi yerlileştirme adımlarının atılacağı da belirtiliyor. Ortak üretim kapsamında S-400 füzelerin bir kısmının Türkiye’de üretilmesinin de gündemde olduğu ifade ediliyor.

ABD medyasıda da S-500 sistemi ile ilgili çarpıcı bir makale yayımladı. Makalede, S-500'lerin NATO için büyük tehdit oluşturduğu ifade edildi.

Rusya'da geliştirilen ve dünyanın en modern hava savunma sistemi olan S-500'ün NATO için yeni bir meydan okuma olduğu belirtildi.

# abd # türkiye # rusya # tehdit # baskı # nato # makale # s400 # ambargo # anlaşma # Rosoboronexport