Emeklilikte prime takılanlara müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı kısa çalışma ile ücretsiz izin nedeniyle prim gün sayısı yatmayan yurttaşlar için çalışma başlattı. Çalışmanın ayrıntılarına Ulusal Kanal ulaştı. Üst düzey yetkililerinden edinilen bilgiye göre, bu dönemdeki primleri vatandaşlar borçlanarak ödeyebilecek. Böylece emeklilik döneminin uzaması engellenecek.

Emeklilikte prime takılanlara müjde

Haber: Seda Akyüz

Bakan talimat verdi, emeklilik bekleyenler için çalışmalar başladı.

Hükümet salgın döneminde istihdamı korumak için ücretsiz izin ve kısa çalışma ödeneğini devreye soktu. Ancak kısa çalışma desteği alan ya da ücretsiz izne gönderilen çalışanların bu süre içinde emekliliğe ait sigorta primleri yatmadı.

Bu da yaklaşık 1 buçuk yıl kısa çalışma ödeneği alan veya ücretsiz izne gönderilen çalışanların emekliliğini öteledi. Yüz binlerce çalışanı ilgilendiren bu duruma yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti.

Bakan Vedat Bilgin’in, mağduriyetin giderilmesi için talimat verdiği öğrenildi. Çalışmanın ayrıntılarına da Ulusal Kanal ulaştı. Ulusal Kanal’ın üst düzey bakanlık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, borçlanma formülü devreye girecek. Bu borçlanma sistemi için bir kanun teklifi hazırlanarak Meclis'e sunulacak.

Buna göre, salgında kısa çalışma ya da ücretsiz izne gönderilen çalışanlara, yatmayan emeklilik primleri için borçlanma hakkı tanınacak. Yani, yurttaşlar emeklilik için gerekli prim gün sayısını tamamlamak için ödeme yapacak.

# emekli # salgın # borç # çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı # müjde # prim # ücretsiz izin # kısa çalışma # ödenek # salgın dönemi # sigorta primleri # Bakan Vedat Bilgin # sosyal güvenlik bakanlığı