Albayrak’tan Arjantin’de ekonomi diplomasisi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile ekonominin başına geçen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Arjantin’de yapılan G-20 Zirvesinde korumacı ticaret politikalarına yönelik ciddi uyarıların öne çıktığını söyledi. Zirveyi Türkiye açısından da değerlendiren Albayarak "Bizim için yoğun bir ekonomi diplomasisini de içeren tarihi ve kritik bir zirve oldu" dedi. Çok boyutlu, etkin bir Merkez Bankası hedeflediklerini de açıklayan Albayrak "Piyasalarla kavga etmeyeceğiz. Kazan-kazan ilişkisine bağlı yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Amerika'nın başlattığı ticaret savaşının gündeme geldiğini söyledi. Zirvenin Türkiye açısından önemine vurgu yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Arjantin'in Başkenti Buenos Aires'te katıldı G-20 Zirvesi'ne ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Albayrak, G-20 oturumlarında korumacı ticaret politikalarına yönelik ciddi uyarıların öne çıktığını söyledi.

Albayrak'ın sözünü ettiği korumacı ticaret politikasını Amerika Başkanı Donald Trump ilk etapta Çin'e karşı başlatmış ve süreç "Dünya ticaret savaşlarına" dönüşmüştü.

Zirveyi Türkiye açısından da değerlendirdi Bakan Albayrak. "Bizim açımızdan tarihi bir zirve oldu" dedi.

Arjantin'e giderken uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Albayrak, piyasalara mesaj da verdi.

"Eylül'e kadar gerçekçi, güçlü bir program hazırlayacağız" diyen Albayrak "Piyasalarla kavga etmeyeceğiz, kazan-kazan ilişkisine bağlı yürüyeceğiz. Enflasyonda hissedilir bir iyileşme sağlayacağız. Bütçe disiplininden taviz verilmeyecek, ayakları yere basan program hazırlanacak. Etkin bir Merkez Bankası hedefliyoruz. Merkez Bankası iktisadi hayatı doğru görüyor kurguluyor. Yabancı yatırımcılar için Türkiye bir daha hiç bu kadar cazip olmayacak." ifadelerini kullandı.

# ekonomi # albayrak # diplomasi # G20