Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye mesajı: ''Suriye'de barış Batı'nın Türkiye'yi desteklemesine bağlı''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye krizinin 10. yıl dönümü nedeniyle Bloomberg için makale kaleme aldı. Erdoğan, Suriye’deki iç savaşın bitirilmesi konusunda Türkiye’nin çabasına yardım edilmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye mesajı: ''Suriye'de barış Batı'nın Türkiye'yi desteklemesine bağlı''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bloomberg'te makale yazdı. Gündeminde Suriye'ye emperyalist müdahalenin 10. yılı vardı.

Erdoğan, "Suriye'de barış ve istikrarın yeniden tesis edilmesinin Batı'nın Türkiye'yi samimi bir şekilde desteklemesine bağlı olduğuna inanıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı, "Gururla söylüyorum ki Türkiye’nin pozisyonu, Suriye iç savaşının başlangıcından itibaren hiç değişmemiştir." ifadelerini kullandı.

Tayyip Erdoğan "Batı'nın önünde üç seçenek bulunduğunu" söyledi.

"İlk seçenek, Suriye'de yaşananları tribünden izleyerek daha fazla masum insan hayatını kaybetmesidir." diyen Erdoğan, ikinci seçeneğin, kalıcı bir çözüm için gereken tüm askeri, ekonomik ve diplomatik çabaları sarf edilmesi olduğunu belirtti.

"Son ve en makul seçenek" olarak Erdoğan, "Batı'nın Türkiye'yi desteklemesi, asgari maliyet ve azami etkiyle Suriye'de çözümün parçası hâline gelmesidir." mesajı verdi.

# türkiye # erdoğan # suriye # cumhurbaşkanı # cumhurbaşkanı erdoğan # batı # maliyet # Barış # Suriye krizi # türkiye suriye # istikrar # Suriye iç savaşı # asgari # bloomberg # samimi # suriye savaş