Caretta caretta yumurtalarına tam koruma

Nesli tükenme tehlikesi altındaki denizlerin en eski canlıları caretta carettalar, mayıs ayından itibaren sahillere çıkarak yumurtalarını bıraktı. Antalya Titreyengöl Sahili’ndeki yuvalar tel çitlerle çevrilerek koruma altına alındı.

Caretta caretta yumurtalarına tam koruma

Nesiller boyu carettalar Akdeniz Sahillerini yuva bildi. Dünyanın en eski canlıları, mayıs ayından bu yana sahillere çıkarak yumurtalarını bıraktı.

Nesli tükenme tehlikesi altındaki caretta carettaların yumurtlama dönemi Ağustos sonlarına kadar devam edecek. Sonrasında yumurtadan çıkan yavruların, mavi sularla buluşma süreçleri başlayacak.

Turizmin başkentinde birçok caretta caretta dostu kumsal bulunuyor. Onlardan bir tanesi de Manavgat ilçesindeki Titreyengöl Sahili. Bölgede faaliyet gösteren bir otel, caretta carettalar için seferber oldu. Yuvalar tel çitlerle çevrilerek koruma altına alındı.

Caretta carettalar, haziran ortalarında otelin sahiline çıkarak, yumurtalarını bıraktı. Otel çalışanları da hem yuvaların korunması hem de yavruların denize ulaşabilmesini sağlamak amacıyla tüm tedbirleri aldı. Sahili kullananlardan da bugünlerde daha duyarlı olmaları isteniyor.

Otelin Operasyon Müdürü Okan Ali Akay, özellikle çocuk misafirlerine yönelik caretta carettaları tanıtma etkinlikleri yaptıklarını söyledi. Etkinlikle caretta neslini koruma bilinci amaçlanıyor.

# antalya # Deniz # hayvan # akdeniz # sahil # Caretta caretta