İskoçya'da bağımsızlık için harekete geçildi

İskoçya bağımsızlığı için harekete geçti. Ülkede İngiltere'den bağımsızlığın kazanılması için referandum yapılacak. İskoçya Bölgesel Yönetimi Başbakanı Sturgeon, 2023 sonuna kadar bağımsızlık oylaması hedeflediklerini söyledi.

İskoçya'da bağımsızlık için harekete geçildi

İskoçya bağımsızlığını istiyor. Bu nedenle 2023 yılının sonuna kadar Halk oylaması yapılacak.

İskoçya Bölgesel Yönetimi Başbakanı Nicola Sturgeonbağımsızlık süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. İskoçya'nın İngiltere'den bağımsızlığını kazanması için 2023'ün sonuna kadar halk oylaması düzenlemeyi hedeflediklerini belirtti.

Sturgeon, İskoç parlamentosunda hükümet programını açıkladığı konuşmasında, bağımsızlığın, gündeminin üst sıralarında yer aldığını söyledi.

İskoç lider, "Salgından çıkarken, ekonomimizi ve toplumumuzu on yıllar boyunca şekillendirecek seçimler yapılacak." dedi.

Sturgeon, bağımsızlık oylamasının ancak Kovid-19 krizi sona erdiğinde yapılabileceğini ifade ederek, hedeflerinin, bu oylamanın 2023 yılı sona ermeden önce yapılması yönünde olduğunu kaydetti.

İskoç Parlamentosu, Ocak 2020'de bağımsızlık referandumu lehinde oy kullanmıştı. Oylamadan sonra merkezi İngiliz hükümetinden oylama için izin talep edilmiş ancak talep İngiltere Başbakanı Boris Johnson tarafından reddedilmişti.

# ingiltere # Boris Johnson # referandum # bağımsızlık # nicola sturgeon # birleşik krallık # İskoçya bağımsızlık # ingiliz hükümeti # İngiltere Boris Johnson # Sturgeon