ABD'de Pelosi yeniden Temsilciler Meclisi başkanı seçildi

Amerika Birleşik Devletleri'nde Donald Trump'ın en büyük siyasi karşıtlarından Demokrat Partili Nancy Pelosi, Temsilciler Meclisi Başkanlığına yeniden seçildi. Ülkede seçim tartışmaları da devam ediyor. ABD'nin 10 eski savunma bakanı ortak bir açıklama yaparak, ordunun seçim sonuçlarına karışmamasını istedi.

ABD'de Pelosi yeniden Temsilciler Meclisi başkanı seçildi

Amerika Birleşik Devletleri'nde Donald Trump ile yaşadığı tartışmalarla gündemden düşmeyen Demokrat partili Nancy Pelosi, Temsilciler Meclisi Başkanlığına yeniden seçildi.

Kongre'de yapılan oylamada Pelosi, seçimi 209 oy alan Cumhuriyetçi rakibine karşı 216 oyla kazandı.

Nancy Pelosi, 2007-2011 yılları arasında da Temsilciler Meclisi Başkanlığı görevinde bulunmuş, bu görevi üstlenen ilk kadın olmuştu.

Temsilciler Meclisi Başkanı, Başkan ve Başkan Yardımcısının ardından Amerikan siyasi protokolünün üç numaralı ismi konumunda bulunuyor.

''ABD ORDUSU BAŞKANLIK SEÇİMİ SONUÇLARINA KARIŞMAMALI''

Öte yandan ülkede seçim tartışmaları da devam ediyor. Bir süredir ''ordu seçimlere müdahale edebilir'' tartışmasının yaşandığı ABD'de 10 eski savunma bakanı ortak bir mektuba imza attı. Mektupta, orduya, başkanlık seçim sonuçlarına karışmaması uyarısı yapıldı.

Seçim tartışmalarının ve sonucunun ordunun pozisyonunu ilgilendirmediğine dikkat çekilen mektupta, aksi bir durumun ulusal güvenliği tehlikeye sokacağı vurgulandı.

Eski Amerikan savunma bakanları, mektupta orduya seslendi; ''Yeminimiz bir kişi veya partiye değildir'' diyerek, barışçıl bir şekilde yetki devrinin önemine dikkat çekti.

Dick Cheney ve Donald Rumsfeld'in de imzaladığı mektup, Washington Post gazetesinde yayımlandı.

# abd # donald trump # trump # seçim sonuçları # Amerika Birleşik Devletleri # abd ordusu # Nancy Pelosi # Pelosi