Madenciler işbaşı yaptı

Grevleri ertelenen maden işçileri ocaklara inerek çalışmaya başladı. Yaklaşık 2 bin madenci, Maraş Elbistan ve Ankara Çayırhan'da grevdeydi. İşçiler grev erteleme kararını tanımayarak 1 gün boyunca ocaklara inmemişti.

Madenciler işbaşı yaptı

Grevleri Bakanlar Kurulu tarafından ertelenen maden işçileri, gece 12 vardiyasıyla ocaklara indi, çalışmaya başladı. İşçiler ilk etapta grev erteleme kararını tanımamış ve çalışmama kararı almıştı.

Adres Ciner Grubu'na ait Ankara Çayırhan ve Maraş Çöllolar Kömür İşletmeleri. Burada çalışan yaklaşık iki bin işçi düşük ücretlere karşı grevdeydi. Ancak madencilerin 24 Temmuz'da başladığı grev daha ilk günden Bakanlar Kurulu kararıyla ertelendi, işçiler ise bu kararı tanımayarak madene inmedi.

Ankara'daki madencilerin eylemi gece yarısı itibariyle son buldu. Yaklaşık bin 500 madenci gece 12 vardiyasıyla ocağa inerek çalışmaya başladı.

Maraş'taki madenciler ise eyleme devam ediyor. Grevleri ertelenmesine rağmen ocaklara inmiyorlar.

Öte yandan Türkiye Maden-İş Sendikası, grev erteleme kararının iptali için Danıştay'a başvuru yaptı. Danıştay kararı iptal ederse, Ankara ve Maraş'taki madenciler greve devam edebilecek.

İşçiler maaaşlara yüzde 30 zam talep etmiş, işveren ise sadece yüzde 19 zam vermeyi önermişti. Madencilerin grevi bu anlaşmazlık üzerine başlamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# ertelendi # grev # madenciler # grev erteleme kararı