Şam'dan Ankara'ya demiryolu

Suriye savaşında sona gelinirken Şam'dan Ankara'ya uzanacak demiryolu projesiyle de dostluk temelleri atılacak. Suriye Ulaştırma Bakanı Ali Hamud, terörle mücadele başarıyla tamamlandıktan sonra Türkiye'ye uzanan demiryolu hattı inşa edebileceklerini açıkladı

Şam'dan Ankara'ya demiryolu

Türkiye, Rusya ve İran'ın terörle mücadele ile Suriye krizindeki işbirliği bölge ülkelerini rahatlattı. Suriye Ulaştırma Bakanı Ali Hamud, terörle mücadele sona erdikten sonra ülke içindeki ulaşım ağını onarmayı planladıklarını açıkladı.

Rus haber ajansı Sputnik'e kanuştu Hamud. Suriye'nin altyapı zararını tespit ettikten sonra hayata geçirilmesi planlanan projeleri anlattı.

Kriz başından bu yana önemli ulaşım ağı bağlantıları, Fırat Nehri üzerindekiler de dahil olmak üzere 50 otoyol köprüsü ve 17 demiryolu köprüsü yıkıldı Suriye'de. Hamud, "Toplamda şehirlerarası yolların yüzde 50'si, yani 4.095 kilometre yol imha edildi. Mevcut 2.400 kilometrelik yolun yüzde 75'i de zarar gördü" ifadelerini kullandı.

Zararın bilançosu ise 4.7 milyar dolar. Şimdi ilk hedef yurtiçi ulaşım ağını onarmak daha sonra ise yurtdışı bağlantlarını onarmak.

Hamud, Irak, İran ve Ürdün ile Türkiye ve Çin'e uzanan demiryolu hatları inşa etmeyi planladıklarını söyledi. Tartus ve Lazkiye'deki limanları genişletilmesi de planların arasında.

ulusal.com.tr

# ankara # suriye # demiryolu # şam