Sayıştay yeniden TBMM gündeminde

TBMM adına kamu kurumlarını denetlemekle yükümlü olan Sayıştay Başkanlığı ile ilgili son dönemde basın-yayın organlarında sıklıkla yer alan haberler TBMM gündemine de geliyor.

Sayıştay yeniden TBMM gündeminde

Son olarak CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de bir önerge vererek Sayıştay’ın, kamu kurumlarının hesaplarının denetlenmesi için görevlendirdiği tartışmalı denetçi sayılarını sordu. Kurumun, 25 milyar TL'den fazla harcaması olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 3, 772 milyon TL harcaması olan İş Yurtları’na ise 7 denetçi gönderdiği haberlerini hatırlatan Öğüt, önergesinde şu sorulara yer verdi:

-Sayıştay'ın birçok belediyenin 2012 yılı hesaplarını incelemediği doğru mudur?

-Dile getirilen iddialardan biri de bazı belediyelere yeterli sayıda n-denetçi gönderilmediği yönündedir. İştirakleri ile birlikte 25 Milyar TL'den fazla harcaması olan ve bu harcamayla birçok bakanlıktan da daha fazla harcama yapmış olan İBB'ye 3 denetçi gönderilirken, 15 Milyon TL bütçesi bulunan Devlet Personel Başkanlığı’na da 3 veya 772 Milyon TL bütçesi bulunan İş Yurtları Genel Müdürlüğü’ne 7 denetçi gönderilmesinin gerekçesi nedir?

-Hangi bakanlık, kurum ve kuruluş için kaç denetçi görevlendirileceği neye göre belirlenmektedir?

- Son 10 yıl içinde ve yıllar itibariyle hangi belediyelere kaç denetçi gönderilmiştir?

ulusalkanal.com.tr

# chp # tbmm # Sayıştay # istanbul belediyesi # harcama