Fransız dergiden yeni skandal

İslam karşıtı söylemlerin arttığı Fransa’da tepkilerin odağındaki Charlie Hebdo dergisi yeni bir skandala daha imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı doğrudan hedef alan hakaret içerikli bir kapakla yayımladı. Kapağa Türkiye’den tepki yağdı…

Fransız dergiden yeni skandal

Fransız Charlie Hebdodergisi, Hazreti Muhammed’e hakaret içeren karikatürlerinin ardından bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan bir kapak yayınladı. Derginin kapağında yer alan hakaret içerikli görsele, Türkiye’den tepki yağdı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fransız dergisinin kapağını, “hastalıklı bir zihniyetin ürünü” olarak niteledi. “Sağduyu sahibi herkes bu iğrenç yayıncılığı kınamalı ve reddetmelidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay mesajında, “Fikir özgürlüğü arkasına saklanarak kimseyi kandıramazsınız! İflah olmaz Fransız paçavrasının Cumhurbaşkanımızla ilgili ahlaksız yayınını lanetliyorum.” İfadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından İngilizce yayınladığı paylaşımında, "Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Müslüman karşıtı gündemi meyve veriyor" ifadelerine yer verdi. "Kültürel ırkçılığı ve nefreti yaymaya yönelik bu en iğrenç çabasını kınıyoruz" dedi.

Fransız dergisinin kapağına Adalet Bakanı Abdulhamid Gül ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’tan de sert tepkiler geldi. Bakan Gül, sosyal medya hesabından yayınladığı kınama mesajında, Avrupa’nın geçmişten bugüne biriktirdiği hukuksuz, ahlaksız utanç sayfalarınıza her gün bir yenisini eklediği yorumunu yaptı.

Maliye Bakanı Albayrak ise, “Charlie Hebdo’nun yaptığı bir mizah değil, terbiyesizliktir. Cumhurbaşkanımız üzerinden İslam’a duyulan nefrettir.” İfadelerini kullandı.

Fransa’daki Türk Müslüman Dernekleri Koordinasyon Komitesi de Charlie Hebdo’nun kapağını şiddetle kınadığını duyurdu.

# erdoğan # türk # fransa # albayrak # Charlie Hebdo # dergi # Müslüman