Trump'ın danışmanı olması beklenen Flynn konuştu: 'Kürdistan'ı göreceğiz'

Amerika Birleşik Devletleri'nin 45. Başkanı Donald Trump döneminde Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapması beklenen General Mike Flynn "gelecekte Kürdistan'ı göreceğiz" dedi. Flynn, Amerika'nın ve koalisyonun da Kürdistan devletine destek veremesinin önemli olduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin 45. Başkanı Donald Trump yönetiminde Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevi yapması beklenen general Mike Flynn, PKK'ya desteği açıkça dile getirdi. Flynn, "gelecekte Kürdistan devleti göreceğiz" dedi.

Irak Kürt Bölgesi’nde yayın yapan Kurdistan TV'ye konuşan Fynn, Donald Trump’ın Kürtlere verdiği büyük önemi vurguladı.

Flynn açıklamaları sırasında “Bana göre Kürtler, bu güne kadar rastladığım en kahraman topluluklardandır” dedi. Mike Flynn, "kurulacak bağımsız Kürdistan devletine ABD ve koalisyon ülkelerinin destek vermesinin önemli olduğunu" ifade etti.

Irak ve Suriye'nin dağılacağını ve Ortadoğu'nun yeniden şekilleneceğini öne süre Mike Flynn, "Orta Doğu’da üç veya dört yeni devletin doğacağı kanaatindeyim ve gelecekte bir bağımsız Kürdistan’ı göreceğimizi söyleyebiliriz" diye konuştu.

Öte yandan Mike Flynn'in, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı saatlerde Amerika'da yaptığı konuşma da ortaya çıktı. Flynn, o konuşmada darbeyi destekleyen ifadeler kullanıyor.

# abd # trump