''Çin, Türkiye ile her konuda işbirliği istiyor''

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, “Çin, Türkiye ile her konuda işbirliği istiyor” dedi. İpek Yolu Projesi'nde Türkiye ile stratejik ortak olduklarını söyleyen Hongyang, projenin çok kutuplu bir dünyaya katkısı olacağını söyledi.

''Çin, Türkiye ile her konuda işbirliği istiyor''

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Türkiye ile birçok konuda işbirliği yapmak istediklerini söyledi. Atılım Üniversitesi’nde konuşan Hongyang, önemli mesajlar verdi.

Çin Büyükelçisi, İpek Yolu Projesi’nde Türkiye ile stratejik ortak olduklarını vurguladı.

"Bu projeyi inşa etme konusunda Türkiye ile stratejik bir ortağız. Türk yetkilileri de bunlara çok olumlu bakıyor. Yalnız üst düzeyde değil, çalışma düzeyinde de birçok kişiyle da görüştük. Strateji alanında işbirliği yapmak için aramızdaki iletişimi ve görüş alışverişlerini daha da kuvvetlendirmeye yönelik görüş birliğine vardık."

"Bir Kuşak Bir Yol" adı verilen projenin güzargahındaki ülkelerin ekonomilerine olumlu etkiler yapacağını söyleyen Hongyang, projenin dünyayı çok kutuplu bir sisteme dönüştüreceğini belirtti.

"Dünya ekonomisi düzelmiyor, ekonomik kriz hala etkisini gösteriyor. Dünya uluslararası işbirliğine daha fazla ihtiyaç duyuyor. Bizler bu projeyle uluslararası bir ağ oluşturabiliriz. "Bir Kuşak Bir Yol Projesi" dünyanın çok kutuplu bir sisteme ulaşmasına katkı sağlayacaktır. Güzargahtaki ülkeler, daha açık bir dünya sistemi kuracaktır."

Türkiye’nin bölgesel koridor ve ulaşım kaynağı olabileceğinin altını çizen Çin Büyükelçisi, “iki ülke parlak bir geleceğe sahiptir” dedi. Çin'in Ankara Büyükelçisi Hongyang, Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyonun Yemen’e müdahalesi ile ilgili de "Yemen’in toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı gösterilmelidir. Taraflar sorunları siyaset ile çözmelidir" ifadelerini kullandı.

HABER-KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusalkanal.com.tr

# çin