AKP'den tesis, CHP'den izin: Ensar Vakfı'na gençlik kampı yapılacak

AKP'den tesis, CHP'den izin: Ensar Vakfı'na gençlik kampı yapılacak

Derya Derviş/Aydınlık

Bünyesinde çalışan öğretmenlerin, öğrencilerine cinsel taciz suçlamasıyla gündeme gelen Ensar Vakfı, geçtiğimiz yıl Urla’da Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nden (DHMİ) devraldığı tesisleri şimdide CHP’li Urla Belediyesi’nden aldığı izinle gençlik kampı yapacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işadamı arkadaşı Latif Topbaş’a ait olan villaların da bulunduğu koyun bitişiğinde yer alan DHMİ’ye ait sosyal tesislerin, 2015 yılında depreme dayanıklı olmadığı ileri sürülerek, bir inşaat firmasına 5 milyon liraya tadilatı yaptırıldı. Tadilatın bitmesinin ardından bir karar alan DHMİ, sosyal tesisleri yıllık 120 bin liraya hükümete yakınlığı ile bilinen Ensar Vakfı’na kiraladı.

Ensar Vakfı, CHP’li Urla Belediyesi’nden izinleri almış

Ensar Vakfı İzmir Şube Başkanı Mehmet Eker, daha önce belediyeyle sıkıntı yaşadıklarını ancak sorunun çözüldüğünü söyledi. Eker “Tadilat izni aldık. Vakıf genel merkezi benim oğluma yetki verdi. Konuyla o ilgileniyor, mühendis arkadaşlarla birlikte. Çevre Bakanlığı’ndan ve bizim Urla Belediyesi’nden işler bitti. Tadilat başlayacak. Şu anda net bir programımız yok, ama inşallah gençlerle ilgili bir şeyler düşünüyoruz” dedi.

Konuyla ilgili CHP’li Urla Belediye’si açıklama yapmaktan kaçındı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar daha öncede eleştirilere maruz kalmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın arkadaşı Latif Topbaş’a ait olan kaçak villalar hakkında İzmir 2. İdare mahkemesi yıkım kararı vermiş ve Danıştay’da kararı onaylamıştı. Fakat CHP’li Urla Belediye Başkanı kararı uygulamadı. Buna karşın Urla Belediyesi geçtiğimiz Ocak ayında Balıkova Mahallesi’ndeki vatandaşlara ait olan 74 evi yıkma kararı alması ve yıkması yoğun eleştirilere neden olmuştu.

CHP’li Başkan savcılığa suç duyurusunda bulunmuş

Bu arada Yıkım sırasında yıkıma direnen Balıkova Mağdurları sözcüsü Yusuf Altun, CHP’li Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar tarafından kendisine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ve Erdoğan’a iftira ettiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusu yaptığı belirlendi. Altun geçtiğimiz Cuma günü savcılığa ifade verdi.

ulusalkanal.com.tr

# chp # AKP # aydınlık # ensar vakfı # urla belediyesi