İzmir'deki Tahtalı Barajı'na lağım suyu karışıyor

İzmir'in ana iç su kaynağı olan Tahtalı Barajı'na kanalizasyon atığının karıştığı iddia edildi. Bu çarpıcı iddiayı MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu gündeme getirdi. Barajın yanı başındaki Değirmendere Mahalle Muhtarı Hüseyin Yıkar da iddiayı doğruladı. Yıkar, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan sorunu biliyor ama hala önlem alınmıyor" dedi.

İzmir'deki Tahtalı Barajı'na lağım suyu karışıyor

İzmir'in içme suyunun önemli bir kısmını sağlayan Tahtalı Barajı'na kanalizasyon suyu akıyor. MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu'nun iddiası kent gündemine bomba gibi düştü. Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in halk sağlığını tehlikeye attığını söyledi.

MHP Milletvekilinin içme suyu barajına lağım suyu karıştığı iddiasını baraj yakınındaki Değirmendere Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yıkar da doğruladı. Haber Ekspres gazetesine konuşan Yıkar, Değirmendere mahallesinde kanalizasyon sistemi ve foseptik bulunmadığını söyledi.

Kanalizasyon suyunun İzmir'in içme suyuna karıştığını belirten Yıkar, durumu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İZSU Genel Müdürü Aysel Özkan'ın da bildiğini ancak önlem alınmadığını söyledi.

# izmir # Tunç Soyer # izsu # lağım # Aysel Özkan # Değirmendere # Tahtalı Barajı