Hekimlerden anlamlı bağış

Sağlık çalışanları salgın sürecindeki özverili çalışmalarıyla takdirleri hak etti. Çalışanlardan bir kısmı ise bu süreçte virüse maruz kalarak enfekte olmuştu. İzmir’de virüsü yenen 30 sağlık çalışanı şimdi ise immün plazma bağış kampanyasına katılarak virüse karşı mücadelelerini sürdürüyor.

Hekimlerden anlamlı bağış

İlk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart'tan bu yana hastanelerdeki mesailerine devam eden sağlık çalışanları, bu süreçte verdikleri mücadeleyle gönüllerde taht kurmayı başardı. Bu sırada birçok sağlık çalışanı virüse yakalandı, tedavilerinin ardından ise hemen görevlerine koştu.

Sağlıkçılar, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezinin başlattığı “İyilik Kanımızda var” adlı immün plazma bağış kampanyasına destek vererek bir kez daha alkış topladı.

Kovid-19 tedavisinin ardından sağlığına kavuşan 84 sağlık çalışanından uygun görülen 30 kişi toplam 90 ünite plazma bağışı yaptı.

İzmir Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığında Toplum Sağlığı Sorumlusu Doktor Zühtü Benli, bu süreçte immün plazma bağışının önemini vurguladı.

ulusal.com.tr

# İmmün plazma # hekim