Times: Rakka'daki IŞİD'liler Avrupa'ya geçiyor

Suriye'nin Rakka kentinden terör örgütü PKK korumasında ayrılan IŞİD'li teröristler Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçti. İngiltere'de yayımlanan Times Gazetesi, işte bu iddiayı gündeme getirdi. Gazete, Türk güvenlik güçleri tarafından yakalanan bir IŞİD'li teröristin ifadelerine de yer verdi

Times: Rakka'daki IŞİD'liler Avrupa'ya geçiyor

Suriye'nin Rakka kentinde terör örgütü PYD/PKK ile anlaşan IŞİD teröristlerine ilişkin İngiltere'de yayımlanan The Times gazetesi, çarpıcı bir iddia ortaya attı.

Times, IŞİD teröristlerinin tahliye anlaşmasını fırsat bilerek Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçtiklerini öne sürdü.

Gazete, birçok IŞİD'linin sınırı geçerken Türk güvenlik güçlerine yakalandığını yazdı. Onlardan biri de 26 yaşındaki Saddam el Hamadi. Haberde, Hamadi'nin ifadelerine de yer verildi.

Hamadi, "Tahliye anlaşması sırasındaki hareketlenmeyi fırsat bilerek, Türkiye'ye geçmek istedim. Benim gibi birçok kişi vardı. Bunların bir kısmı savaşçı, bir kısmı da sivillerdi. Kullandığımız yolla sınırı geçmek çok kolay. YPG yakaladıklarını 10-15 gün tutuyor, sonra bırakıyor" diye konuştu.

The Times'a konuşan bir Türk yetkili de "Sınırı geçmek isterken yakalanan kişi sayısında önemli bir artış olduğunu" belirtti.

Rakka'dan ayrılanların Avrupa'ya geçerek, burada saldırılar düzenlemesi de Avrupa'da endişe konusu oldu.

ulusal.com.tr

# türkiye # ışid # avrupa # rakka # TİMES