Ramazan pidesi nasıl yapılıyor?

Kokusu ve lezzetiyle gönülllere taht kuran, Ramzan ayı denilince ilk akla gelen şeylerden biri o. Neyden mi bahsediyoruz? Tabiki Ramazan pidesinden. Ulusal Kanal ekibi olarak bir fırına misafir olduk pide hakkındaki püf noktaları sizin için araştırdık. İzliyoruz.

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi pidenin mutfağındayız şu nada görmüş olduğunuz kazanda hamur 45 dakika civarında yoğuruluyor. sonra ise dinlenmeye alınıyor daha sonraydsa bu tahtalarda şekil veriliyor.

Ulusal Kanal bir fırına konuk oldu. Ramazan Pidesi'nin yapımındaki püf noktalarını sizler için araştırdı.

Bu pidenin isteyeni çok. Haliyle iftar yaklşınca pide kuruğuda alıp başını gidiyor.

Buraya kadar gelmişken pide yapmamak da olmaz. bizde şimdi Ulusal Kanal ailesine ve arkadaşlarımıza bir pide yapacağız.

HABER: DİLEK DOĞAN

KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusal.com.tr

# pide # ramazan